CHERITERA KAMI...: NPF Bali , Ipoh

Feb 21, 2019

NPF Bali , Ipoh

Ni adalah short entry je pasal tempat ni basically cantik dan unik tapi short stay je. Kami stay bulan Mac tahun lepas. Otw dari KL nak balik Perlis then tdoq 1 nite dekat Ipoh. Memang untuk rehatkan badan je tak de jjcm beria pun. Full pasal JJCM Ipoh boleh tengok under label Ipoh, N dah rangkum sekali harung senang nak refer kan. Ada jugak kot lepas tu kami p singgah Ipoh for jjcm tapi macam tempat tak menarik sangat, boleh la abaikan. Hahaha~

Nama je Bali tapi bukan di Bali di Ipoh Malaysia sahaja. Nak feeling like at Bali pun macam tak berapa more to English Malaysia village sikit kot konsepnye.

Reception area - macam rumah kan.  Konsep die, buat lah macam rumah sendiri.Gituu..Heheh.

View menghala ke pintu masuk. Ni baru lepas balik dinner. Tu yg kejap gambar cerah, kadang gelap.Hehehe.

Ni yg N kate unik tu. Boleh nampak tak apa yang unik di sini.

Mane ada hotel pakai tingkap gini kan. Siap ada langsir berjurai feeling pengantin baru sangat tau. Jaga-jaga tingkap tu, ada yang memerhati ;p Actually, ruang ni ialah bilik air. Rare tak?

Sebelah shower, sebelah lagi toilet. Sampai sekarang masih tak leh brain ape kegunaan batu tepi tu. Untuk pijak ke , letak barang ke acane?Ada sesiapa boleh leraikan tanda tanya ini?

Bagi N kire sexy juge la konsep die. Ang basuh muka, gosok gigi dekat sinki ni sambil main kenyit2 mata ngan partner kan. Jangan sampai ambil wudhu asyik terbatal pulak.Kihkihkih;p

Setiap guest akan di beri autogate key untuk keluar masuk ni. Memang feeling macam ang dok villa la kejap. Dalam area yg sama, korang nampak rumah banglo sebelah kanan tu tak? Banglo ni agak popular tempat orang buat event, mostly wedding ceremony utk chinese lah atau pun wedding photoshoot. Cecantik juga tengok hasilnya. 

Anyway, vilaa ni berdekatan dengan Stadium Ipoh. Dekat sangat lah. Pepagi cari je breakfast dekat situ , settle.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah