CHERITERA KAMI...: Symphony Suites Hotel

Sep 6, 2018

Symphony Suites Hotel

Last week Jumaat masa Merdeka Day tu kami balik KL sebab Sabtu tu ade residence meeting dekat Cyberjaya . First time attend residence meeting ni. Plannye lepas meeting tu terus shoot balik Perlis kalau tak larat stop mana-mana for 1nite sebab Ahad petang tu cik B keje,

So, Sabtu tu kul 4petang gerak dr Cyber. Itu pun xtunggu habis meetingnya takut drag lama nau masa xmo lambat-lambat sgt gerak. Iols xsuke jalan malam ikut highway tu.Huhuh. Kami decide stay 1nite dekat Ipoh. Why Ipoh?Sebab tengah2.Lagipun masa tu dah kui6lebih petang. Cuaca mendung hujan kdg2 sepanjang jalan. Macam tak larat pulak nak mendaki Menora time tu. So, keputusan tu di anggap bernas. Hahahh.

Lobby area..level yg sama ade cafe, tea lounge dan kedai mini serbaneka.

Welcome to executive room no 604

First time booking bilik ala2 one bedroom apartment suites ni. Ada mini pantry tepi pintu masuk tu. Sebelah tu ade bilik air dan pintu hat besaq tu ialah biliknya.

SubhanaAllah pemandangan hijau dari dalam bilik. Tak puas tenung. Kalau petang redup ni memang biar bukak je sambil golek2 atas katil tu, sambil cuci mata;)

💓

Ada 1 lagi tv dalam bilik dan juga bilik air.Weehuuu..tak sangka pulak bilik air sampai 2.Hahah. Tak yah berebut kalau tetibe serentak nak guna toilet nak memerut kan. Sorang sana sorang sinin. Tv pun tak berebut channel. Kalau bawa anak-anak ni selesa sangat lah hai.

Cleannn selesa menyelesakan 

Perghhhh..ala2 dkt The Haven x?Hahaha. Fikir byk kali nk p The Haven tu, kite p sini je jadilah view bukit2 ni.In Love sangat la hai kalau rumah nampak hijau2 gini kan. Dah la besaq toilet depa ni. Sebelah tu dan buat 1 private pool. Kahkah. Nak juga menambah. Kalau ade private pool harga die dah jadi diluar mampu dah.Hhoho.

Hotel area. Ade kedai RM2 , sushi king. Parking senang. Tak jauh dari sini, ada semuaaa fast food pilihan ramai. Pizza, KFC, MCD, Starbuck. Petrol pum pun xjauh dari sini. Kalau nak makan dekat gerai2 goreng2 sate pun ade juge. Kirenye strategik juge kedudukan hotel ni.

Kami malam tu malas nak pergi sampai pekan Ipoh nun. Asalnya nak delivery je. Tapi servis semua xavailable. So, pergi take away MCD. Makan dalam bilik sambil tengok hoki yg buat org stress tu. Kite malas tegok beria sambung berendam dalam tub kasi tenang jiwa lagi baguih. kihkih.

Breakfast station. Nampak kecik je kan buffet die, tapi banyak juge pilihan dan sedappp makanannye. Plus point lagi.

Total 10 tingkat. No swimming pool, ada gym sajo. Kalau bw budak2 nak pool tu nan habo la di sini.

For us, sangatlah berpuas hati. Memang elok sangat decision nak 1nite dekat sini relax2 kan badan dan otak. Dari servis awal2 turun kereta, reception yg cepat dan sampailah check out. Semua bagusss! Bilik tak payah cakap lah, macam mana hampa tengok macam tu rasanya. Kalau nak yg ade bath tub, book bilik dari executive room ke atas ok. Kalau dari KL, exit Simpang Pulai dekat lagi.

Harga 1nite inc breakfast RM320++ (via Agoda), harga direct book hotel RM350.

Symphony Suites Hotel
Lapangan Symphony Business Park Ipoh
05-321 2288


1 comment:

Supir muslim Bali budget said...

Hotel cantik terbaik
Bila ada rekanan nak bercuti kat bali
Boleh guna hikmad pak eddie supir muslim Bali
Book +6285253107464
Di jamin harga berpatutan sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah