CHERITERA KAMI...: Reward Diri Sendiri

Apr 11, 2018

Reward Diri Sendiri

4hari cuti dekat KL, one of tempat yang masuk dalam list nak pergi ialah Genting Premium Outlet (GPO). Memula bukak lepastu orang sibuk share pergi sana macam takde keinginan sangat nak pergi. Dah la Genting tu memang lama giler tak jejak kaki. Macam kalau tak pergi pun, xpe lah. Lain lah kalau Cameron Highlands. Ni memang hari2 sis zikir dekat telinga orang sebelah. Harap-harap dapatlah lepas kempunan naik Cameron sebelum puasa. Kemain kempunan! Bila last pergi Cameron, ada 4 5 tahun lepas kot.Huhuh.

Eh..berbalik pasal GPO tadi. Yang jadi teringin benau nak pergi tu sebab sejak menjak beberapa bulan ni dok la survey handbag. Kalau tengok gallery hp ni banyak juga yg N dah screenshot handbag ala2 berkenan di hati. Lagi2 kalau tengok IG tu, yg seller dari oversea, geram je kite nengoknye. Haritu hampir-hampir dah nak bayar deposit dekat 1 seller ni kire dah kenan, partner kite pun kata on tapi hati kata tahan dulu. Pusing2 mall cuci mata pun tak jumpa yg kenan. Kalini kononnye nak beli yang up sikit la macam nak reward diri sendiri. So, bila nak keluarkan duit lebih ni kene fikir lebih juga kan. Lebih afdhal kalau kite boleh try dulu handbag tu sesuai tu pakai camtu camni sesuai kene dengan kite. Kang dah bayar beratus bila dapat tak berkenan pulak. Kuciwa!

Tu yang sampai la juga ke puncak GPO tu. Nasib la laki den layankan. Kite cakap ke dia, kali ni kite nak bayar sendiri guna duit sendiri. Duit simpan dari zaman keje dulu ada la lebih-lebih tu. Konon nak reward diri sendiri la setelah meninggalkan zaman kerja office. Gituu! Bunyi macam sedapkan hati je padahal takut laki cancel nak belanja handbag. Kahkah..



Pergi hari Isnin weekdays time kerja memang heaven la tak sesak. Tenang dengan angin sejuk dingin tu. Terubat la kejap kempunan nak pergi Cameron Highlands. Heheh. Dari pengamatan N, beza dari JPO, MPO, Design Village Penang dan mitsui, GPO ni lagi menarik banyak pilihan besar dan padan la ramai orang. Tempat makan banyak, best pun yea shopping sejuk2 feeling oversea. 

Tapi kami ni bukan reti sangat pun nak shopping premium ni. Saja je nak cuci mata. Tapi dekat premium outlet ni la berani nak masuk kedai-kedai designer bag ni. Kalau dekat Pavillion ke KLCC, i is segan. Hohoh. Eh..tapi bagus la servis staff dekat mostly kedai yang kite masuk. Sangat welcoming customer, friendly. Kita pun takde la rasa segan walaupun sekadar hanya cuci mata.

Actually, masa survey2 dekat IG tu kite terbekanan handbag either COACH or FOSSIL. Tapi pilihan yg ada dekat GPO utk FOSSIL tak berapa menarik. Utk COACH pula macam mmm..buat sis terpaksa fikir banyak kali. Sebelum tu N dah masuk kedai Kate Spade. Kate Spade ada promo BUY any item get FREE 1 item. Atau kalau tak nak promo tu korang dapat seasonal discount base on ape item yang korang berkenan tu lah. Bagi N promo depa lagi menarik berbanding yang lain.

Yealah kalau ikutkan, harga 1 handbag tu kalau dekat oversea boleh dapat 3 handbag tapi cons die kite tak boleh nak try. nak posing2 dulu depan cermin. Dekat sejam juga kami dalam tu nak membuat pilihan takut jangan ada menyesal di kemudian hari. Kuikui..

Ni dah settle pilih tunggu bayar je. Hasben N cakap, puasa 5 tahun tak payah beli bag. 😋

Tengok cable car dari bawah je, tak sempat naik sebab lepas ni terus ke Ipoh pula sebelum balik Perlis.


Paparazzi di mana-mana

Dah..dah lepas ni tak payah scroll IG tengok handbag dah. Kite cuci mata tengok lain pulak;p

Tips : N perasan kedai-kedai diorang tak tulis/ letak banner promo diorang. Korang kene masuk dulu atau tanya baru la tau ade promo-promo best. Kalau tengok dari luar, kadang depa memang tak buh pun promo nye ape.

3 comments:

mama tisya said...

Mn gmbr handbag nya . Nk tgk. .akak pn suka bli handbag bila dpt test sbb bli online tgk gmbr je xpuas ...akak aritu bli coach ..Tk update lg entry penuh GPO

Ida Puanstoberi said...

akak blum pernah pegi GPO ni walo Genting tu nampak je dari bilik rumah :D

Zie Azi said...

mmg best shopping kat sini, kadang2 ada sale jauh lebih murah.. nak intai cikit handbag bawuuuu tu !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah