CHERITERA KAMI...: 2018

Jul 19, 2018

Romantik hotel di Penang

Seminggu selepas kami balik dari Ke-lan-tan House Penang, kami datang lagi ke Penang hujung minggu tu. Yeaa..laki den tengah mabuk angin Pulau Pinang. Kene mandrem Nasi Kandar gamaknye. Dah laki ajak, wajiblah isteri turuti kan. Pergi bercuti, giler tak nak. Hahhaha~

Kali ni tempat staycation 2H1M dirahsiakan sampailah nak ke hotel tu lagi 100m macamtu baru N dapat teka ke mana tempat di tuju. Dari awal dulu memang dah masuk dalam list Lone Pine ni antara hotel yg terinigin nak menginap bila ke Penang. Memang ade la gtau kat hasben duluu kite teringin nak stay sini. Lepas tu dah tak berapa rasa sangat sebab dah lama, so hotel tu mcm dah ditenggelami oleh hotel-hotel baru yg lain. Hahahah.

Bile ade orang bawa dan belanja ni , wajiblah gumbira tak terkata. Alhamdulillah.. kata laki den, syg nak stay sini kan. Alaah..ingat pula dia tu. Terharu pula sis.Kihkih.Dari parking, check-in sampai check-out memang baguslah servis dekat sini. Mesra dan sangat welcoming their guest. Full mark!

Alololo..ade pula deco manis manis ni bunga bunga cinta. Auww..tq suami:)

Disebalik sliding door tu ade bathroom dan juga almari complete dengan semua kemudahan biase yang disediakan oleh hotel.

Kdg2 bukan nak demand pun tp bile bilik hotel ade balcony, itu adalah bonus sebab N memang suka lepak dekat balcony dari dalam bilik. Lagi-lagi view depan tu saujana mata memandang.

So far bilik dekat Lone Pine ni besar, selesa, bersih cumanye ada certain part yg perlu penambaikan atau di jaga baik. Dari luar kita tak nampak sangat hotel ni lama tapi dalam bilik boleh rasa la sikit-sikit hotel ni telah dimamah usia. Contoh macam cat dekat dinding tu ade yg dah terkopek-kopek, cadar ade yg terkoyak sikit then lampu tu dah tak boleh stand dengan sendirinya kene berpaut pada dinding tu ha. Perkara-perkara remeh dan ringkas je kan kalau dijaga betul-betul diteliti balik mesti la kebaboom hasilnya. Ktorg dah tinggalkan nota di situ untuk tindakan lanjut hotel. Sayang hotel sangat nice dan cantik!

Memula macam eh kenapa dapat view ni xbest sebab laut nampak sipi-sipi tp macam eh best pulak sebab ade pokok2 tu then nampak area pool macam cantik la pulak.Hahha. Semua sudut view dapat capture dari sini.

Malam-malam lepak sini sambil rendam bersiram dalam tub layan KDrama.Elok pula xde nyamuk. Sekali sekala perlukan kelainan dalam kebiasaan kan;)

Yok breakfast rasa macam dekat luar negara, dekat Bali pun ade. Ramai nau omputehnye. Yang best tengok sebab most of them baya mak ayah nenek tapi still loving couple gitu enjoy meniti usia tua. Moga kita pun kalau panjang umur, dapat la macam tu juga.InsyaAllah...

Excited nampak tent ni dah cakap dah kat Mr.Photographer nanti nak amik gambar dekat sini tau. Hehe. Macam comel je ade sebiji buh dkt rumah. Lepas tu biar bersemak.Kihkih. Angan-angannn~ Belakang tu salah satu pool yg ade dekat sini. Ade satu lg pool besar sebelah kiri gambar tak ambil sebab kakak2 saleh tengah sibuk berjemur berendam.


Sesuai dengan nama Lone Pine Hotel mestilah ada pokok Pine nye kan. Sangatlah sesuai untuk bergambar dekat sini. Dah la lengang lapang takde orang, xde la kite segan berdilwale kejap.

Lone Pine terletak di Pantai Batu Ferengghi, tapi agak sesaklah pantai batu Frengghi ni. Kurang kenan di hati kite. Banyak watersport sepanjang tu kalau nak main water activities. Kami tengok2 kejap je lepastu masuk balik.Huuhuhu..

Hotel ni sangat sesuai untuk yg nak bercuti santai tenang relax dan feeling romantica de amour feeling di oversea. Padanlah ramai omputeh stay sini sebab kene dengan jiwa mereka ala2 English concept. 

Nampak tak tu muka bahagia gembira dapat cuti 2H1M dekat tempat romantica ni.

Sorry korang harga tak tahulah berapa sebab orang tu belanja surprise kan. Kite tny pun die geleng2 je kepala. Tapi N tengok la agoda tu dalam RM300+ juge yg paling murah dan semua bilik di sini ade jacuzzi macam tu. Berbaloi kan?


Jun 26, 2018

Resort cantik di Gunung Jerai

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin korang! Dah nak masuk separuh Syawal dah kejap betul masa berlalu. Entry baru up lepas sebulan lebih krik krik bersawang dan dengan rasa bersalahnye harini kite gigih mengupdate. Yang benarnye alang-alang tu nak tanya la sape dok Utara tu yg sudi jemput kami beraya ke rumah.Haha..sempatt kan.  Syokla tengok orang berjalan raya kite 4 Syawal dah balik Perlis mampu tengok je jalan raya sefamily. Kalau ade, meh pm alamat korang ke kami;)

Trip kali ni kami beli voucher di Matta Fair bulan9 tahun lepas. Check-in bulan 2. Sebaik tak expired lagi vouchernye. Tahun pertama pindah Perlis lagi dah bercita-cita nak stay sini. Kita cuti-cuti mesti la kene guna kaedah penjimatan kan. Resort ni every Matta Fair diorg join. Boleh dapat diskaun harga separuh dari normal price. Wajiblah grab!

Kami ingatkan perjalanan naik ke Puncak tu macam scary ke adventure, tapi ok je jalannye muat 2 hala cuma ada kadang-kala laluan yg kecil sedikit dan banyak selekoh tajam so kene extra carefull jangan nak merempit dan rajin-rajinlah bunyikan hon bagi alert.

Perjalanan dari bawah ke puncak mengambil masa dalam 20minit.

Kami pergi time weekend so sampai atas tu meriah la juga takdela krik krik. Ramai yang sahaja naik untuk ambil gambar dan melawat sekitar kawasan resort. Yang stay ade la beberapa family but tak seram pun la dok situ lagi-lagi bilik kami dekat dengan reception dan surau.

Executive room bilik 102 masuk masuk je terus excited nak p balcony tu.

Nampak baru , kemas , bersih dah terjaga bilik ni. Dok atas ni perlu nak berair-con la kipas je cukup. Memang sejuk. Lelagi malam. Macam Cameron Highlands.

Berdepan dengan katil ada sliding door ke bilik air

Sexy kan shower ni. Kami tutup lubang bawah tu jadikan ala-ala mini bathtub sambil merenung ke pemandangan hijau biru di balik jendela itu. So, kalau ade anak-anak tu biarkan je depa berenang bermandi-manda di situ. 

Di hening pagi dengan pemandangan yg breathtaking ni terus lupa nak p NZ. Malaysia pun boleh dari Perlis hanya sejam setengah je perjalanan. Kihkihkih. 

Ni pula macam ala2 Istanbul pula rasa. Mini cafe, 24hour kiosk dan reception counter berada di satu bangunan yg sama. Pagi petang ramai juga orang lepas dekat sini. Tapi by 7pm tu dah tutup. Takdan nak merasa. Kubah belakang tu adalah surau. Memang ada imam dan jemaah tetap di situ so every waktu solat akan berkumandanglah azan. SubhanaAllah...rasa die tu sayupp masuk ke hati. Bilik kami berdepan dengan surau tu. Besar cantik suraunye.

Puncak Kedah Restaurant nama diberi. Dari steambot, ala cart, western order je nak ape. Mee Rebus Tulang menu hot dekat sini tapi haritu kami tak order pulak. Petang hari check-in tu lepak2 minum dan esoknye brekfast dekat sini. Tak yah risau la kalau kelaparan dekat atas puncak Jerai ni. Wajib ambil port tepi tingkap ni supaya dapat tengok pemandangan luas terbentang depan tu. Terbuai-buai.

Ingat atas gunung takde swimming pool ka. Hehe. tak tau la air tu sejuk je suam-suam. Kalau mai dengan budak-budak family besar , request stay area sini ade pool dgn playground.

Selain tu, ada juga karaoke, indoor games center ( pool table, soccer game, badminton, ping pong dan video games). Outdoor activities pun ade ( archery, botanial park, paintball dan jungle trekking) Semua aktiviti semestinye berbayar lah. Buat family day pun suai kan.

Kalau suka view macam ni lagi clear dan nampak lautan darat luas banding bilik kami tu boleh request hat ni xtau type ape tp stat dari nombor 2** tak silap. 

986M dari aras laut


View waktu Maghrib. SubhanaAllah..

Malam baru nampak kabus dengan angin kuat. nasib mulut tak keluar asap je. memang jakun la kite feeling oversea. Hahah.

Yea..name resort ni The Regency Jerai Hill Resort. Satu-satunye resort yang ade di Gunung Jerai. 1nite stay berserta sarapan pagi RM200. Normal price RM300+ .Memang berbaloi-baloi lah dapat tengok keindahan pemandangan dari puncak waktu pagi petang dan malam rasa sejuk tenang nyaman segar mata.


The Regency Jerai Hill Resort
Jalan Kaki Bukit, Gurun Kedah
04- 466 7777



May 20, 2018

Pawana Jerai Resort

Salam 5 Ramadhan!Puasa penuh tak setakat ni?Ke ada yang dah raya tu. hehe. Selamat berpuasa semua semoga kita kuat dan gigih mengambil berkat dalam bulan mulia ini. Tengah sindrom nak mengupdate blog kononnye ni. Harini nak share tempat kami staycation dekat Yan, Kedah bulan Januari haritu.

Sebenarnye plan nk pergi sini bulan 9 ke 10 tahun lepas tapi sebab time tu cuaca tak mengizinkan dan banjir pula, tak berani la nak ambil risiko dah la tempatnye tepi laut. Dah bayar deposit dah, N cakap dekat owner tu deposit simpan nanti saya pilih tarikh lain. So, tunda punya tunda pergilah juga. Itu pun masa tu cuaca mendung, memang berdoa je janganlah hujan keluarlah matahari. Sebab dekat sini yang menarik dan wow factornye ialah sunset. Tak lengkap lah kirenye kalau stay sini tapi tak dapat tengok sunsetnye.

Langit mendung menyambut ketibaan kami. Sebelah kiri gambar ialah deretan bilik yang terdapat di Pawana Jerai Resort.

Sebelum masuk bilik, kenelah register dan ambil kunci dulu.Simple je kan reception cum office.

Dekat sini tak silap ada 2 bilik family dan 3 bilik deluxe. Memang tak banyak unit pun. Kalau kene time kami check in haritu, kami dua je check-in masa tu sebab weekdays tapi kalau weekend tu selalu fullybooked.

Deluxe Room bilik no.1. Minimalist sahaja deconye tapi selesa dan luas.

Yang penting seaview. Baring sambil cuci mata tengok laut luas terbentang.Ini lah antara faktor utama kenapa kami pilih stay di sini.

Belakang dari katil tu ade ruang wardrobe dan juga bilik air. Feeling dekat kampung pula bilik air bersimen macam tu. Bilik air pun luas muat la kalau nak pasang bathtub tu.Hehehe

Pasrah tak pasrah juga la masa ni mengharap moga-moga dapat tengok langit jingga. Pantai dekat sini jenis berselut. Nak mandi tu tak berapa la sekadar celup-celup kaki.

Alhamdulillah...di penghujung petang tu tertunai juga hasrat di hati. Sesungguhnya DIA Maha Mendengar Maha Mengasihi kan. Walau kejap je dah senyum sampai telinga.

Sambil dinner sambil layan sunset pula tu dikira bonus kan

Di Pawana Jerai Resort ni ada Pawana Sunset Cafe untuk guest dan juga orang luar. Dibuka dari petang sampai malam. So time tu agak happening sikitlah dekat sini. Kalau lapar jangan risau sebab cafe ni sebelah je dengan bilik. Masa kami datang ni ada menu western je tak banyak pilihan tapi sekarang dah ada goreng-goreng. Kalau nak buat bbq pun boleh in group.

Beef steak dengan Chicken Chop. 1set include air RM10.Hurrm...rasa so so je lah portion pun sedang-sedang. Boleh diperbaiki lagi.

Hammock ni betul-betul sebelah bilik. Nampak tak siapa yg gembira itu;)

View belakang resort dan kawasan parking. Nyaman , sejuk mata. Ni nak pergi cari sarapan. Sarapan tak disediakan di sini. Ada kedai sarapan sedap tak jauh dari resort.Nama lupa, kami tapau je sebab tempat penuh ramai orang.Hohoh..

Nice place untuk photoshoot. Dekat sini juga ada sediakan perkhidmatan bot kalau korang nak ke Pulau Songsong atau memancing.

Dengan harga RM150 1malam kire boleh la kan. Sunset dari tingkap bilik je. Cumanye, hasben N cakap kalau boleh jangan ambil bilik no.1 tu sebab dekat dengan cafe so bila malam agak bingit sikit dan kurang privacy. Tapi bilik tu yg view lapang depannye. Haha. Ikut la mana nak.

Segala urusan booking dan pertanyaan wassap sahaja pada no. h/p di bawah. Tempat ni sesuai untuk shortgetaway hujung minggu tak tahu nak jalan mana kan sambil pergi shopping ikan bilis di Tanjung Dawai tak jauh pun dalam 16minit.


Pawana Jerai Resort
Persisir Pantai Kampung Ruat Yan Kedah
019- 630 4799 (En.Yani)



May 16, 2018

Tempat Makan Menarik di Penang- Part 2

Dah baca dah ke belum yg Part 1? Kalau belum, baik korang baca dulu supaya cukup 1 cerita baru feel Penang tu membuak-buak gitu.

Okeyh, entry kali ni no nasi kandar anymore. Dah berapa kali makan, muak pulak rasa. Nak cari nak campur pulak la. Nasi campur kedai Melayu. Macam susah sikit kot ek nak jumpa dekat Penang. Ade tapi kene study dulu ke tanya-tanya orang Penang kot. Hurmm..

Agak excited bila google jumpa satu kedai nasi campur Melayu dekat Penang. Tersenarai antara kedai makan top. Masa ni kami ke Penang hari Jumaat. Hasben N plan nak solat Jumaat dekat Masjid Terapung Tanjung Bungah.So N pun google la tempat lunch best area berdekatan masjid. Sedang elok sangatlah sebab kedai ni terletak bertentangan sahaja dengan Masjid Terapung Tanjung Bungah.

Kedai Makan Lidiana

Kedai ni terletak di atas bukit berdepan Majid Terapung Tanjung Bungah. So, park je kereta depan kedai ni then boleh ke masjid. Kite la kene menunggu sudah solatnye tu tak menyabar nak check-in hotel sebab masa ni konon-konon orang tu nak surprise kite xbgtahu nak stay dekat hotel mana. Huhu. Eh..part ni kite cerita lain entry yek. Habiskan pasal makan dulu ni ha.

Serius ramai orang datang makan sini. Pelbagai kaum Cina, Melayu, India. Kereta keep keluar masuk kawasan parking tu. Pilihan lauk boleh tahan la jugak. Biasela kalau lauk banyak sangat pun pening tak tahu nak pilih yang mana kan. Heheh. Konsep sini, ambil makanan terus bayar yea.

Ni la jadinye bile semua lauk nak rasa. Lepastu tersandar dalam kereta sambil tunggu laki habis solat.

Kedai Makan Lidiana 
Medan Selera Tanjung Bungah
7am-9pm (Ahad Tutup)


Lepas dari Kedai Makan Lidiana ni menghala ke Batu Feringghi,ade beberapa stall tepi jalan dan pantai yang menjual laksa dan bermacam makanan. Tapi mostly laksa tu menu utama lah. So, korang boleh pilih je yg mana rasa nak try tu parking je lah kereta di bahu jalan. hati-hati ok area tu kereta bas banyak dan laju.Huh..

Bila makan mengadap laut ni makan ape pun rasa sedap sebab feel die lain macam nikmat:)

Masuk part dessert pulak, ada satu brand baru sampai di Malaysia dan salah satu cawangannya adalah di Penang. Yeah..di tengah bandaraya Penang. Yang baru ni haruslah cuba kan, nak rasa sedap ke idak.

Order sambil tengok depan mata macam mana proses penghasilan Rollney ini.

Rollney - idea berasal dari Hungarian pastries yang mana orang Hungary kan suka makan pastri ala-ala croissant etc tu. Masa kami datang ni memang baru lagi bukak kedai ni. Yg owner dan staff pun masih dalam proses nak sesuaikan dengan produk dan pelanggan.

Mesti korang tertanya-tanya kan macam mana lah rupa Rollney ni. Rollney ni mengandungi aiskrim dan connye daripada roti. Korang boleh tengok sendiri cara pembuatan dari A-Z di kaunter. Setiap minggu kalau tak silap perisa aiskrim tu akan bertukar-tukar. So, nasib kome lah masa datang tu ada flavour ape. Macam masa kami datang tu, ada perisa Strawberry dan Chocolate.

Kami pilih chocolate dan topping tu koragng boleh pilih 2 ke 3. Lupa pulak. 

Actually N nak perisa vanilla..iols kurang sikit aiskrim perisa lain. So, xboleh nak bagi markah penuh untuk ini plus rasa macam cepat muak. Hohoho

Rollney Penang
40, Lebuh Leith Georgetown
3pm-11pm (haritu pergi tenghari, ni bukak petang pulak)


First time stay dekat Batu Ferengghi haritu macam blur pulak nak dinner dekat mana. Cuaca pula hujan sejuk-sejuk malas nak p jauh. Cari kedai yang dekat-dekat je lah. Disebabkan konsep staycation masatu ala2 romatika de amour, so kami decide nak pergi sini.


Cantik restorannye. Malap-malap romantik sesuai juga nak bergambar dekat bahagian luar ni. Memang fullhouse malam tu. Omputih pun ramai. Kot korang nak feeling romantic dinner or any occasion boleh la datang sini. Servis pun bagus. 

Antara menu yang diorder. Lupa dah namenye. Rasa sos tu masam-masam sikit. Ok laaah..

Restoran Ferringhi Garden
Kampung Batu Ferringhi Penang
8am-12am
04- 881 1193


Lagi 1 kedai makan malam ni N jumpa masa survey2 dekat FB. Ramai yg rekemen kedai ni dan tak jauh juga dengan tempat kami stay di Tanjung Bungah. Kedai Melayu, ade seafood bakar2 goreng2 western semua la. complete pakej.

    Selesa, bersih. Senang je kedudukannye tepi jalan dari Tanjug Bungah menghala ke 
Batu Ferringhi. 

Sotong tepung tu MasyaAllah besaq nau kan. Versi Perlis punya sedap lagi tapi habis licin juga . Menu lain Tomyam, kerang sambal etc pun licin juga. Alhamdulillah masih kene dengan selera kami. Sedap juga. Kalau stay Ferringhi atau Tanjung Bungah, korang boleh masukkan tempat ni dalam list tau. 

Lan's Corner Ikan Bakar
Tanjung Bungah (selepas pejabat pos)
5pm-2am (Tutup Selasa)

Stop dulu edisi JJCM sempena menyambut Ramadhan esok. Biase kalau time Ramadhan ni blog pun puasa sama.Hahaha.InsyaAllah kalau mood mari, N share tempat-tempat yang kami pernah stay pula.

May 6, 2018

Tempat Makan Menarik di Penang - Part 1

Tak sampai 2 minggu lagi bulan mulia Ramadhan menjelma kan. Makin hari makin kejap rasanye masa berlalu.So, sebelum puasa ni N cepat2 up aktiviti makan2 supaya nanti tak terliur teman nengoknye.

Sama seperti Ipoh, Penang juga tahun ni 3 kali kami menjejakkan kaki. Terkena sampukan nasi kandar gamaknya laki den. Selang seminggu die ajak p Penang. Orang cakap, rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari kan kan. Hehhe. Dalam 3 kali tu 10 tempat makan yang kami cuba base on review orang Penang dan hasil google/FB. Disebabkan banyak, N seperatekan entry ni kepada 2. Korang wajib baca semua ok:)

Entry kali ni berasaskan nasi kandar dan mamak. Heheh.Kalau dekat Penang ni, mana boleh lari dari mamak kan. Banyak tempat makan meletop dekat Penang berkait dengan mamak. So, kalau nak try makan nasi kandar memang akan jumpa la dengan mamak Penang. Heh. Ibarat kata, ape makna ke Penang kalau tak makan nasi kandar.Gitu! Jom kite...

Bersemangat beratur dekat Deen Maju

Bila baca review kata sedap sedapp nak juga la try walaupun tengok line beratur tu menguji kesabaran kan. Alhamdulillah 30minit je beratur ni tak sampai berjam-jam macam orang lain tu. Masa kami sampai tu memang line belum panjang sangat dan cuaca pun alhamdulillah nampak panas tapi ada la angin-angin menampar muka. Di sini yang nak bungkus atau makan memang kene beratur. Kene sabar menunggu. Masa ni kami naik grab je so tak payah pening cari parking Hati-hati parking depan kedai, kaya bandaran haritu banyak kereta kene saman. Make sure korang cari kawasan parking yg betul yea.

Agak besar, bersih dan selasa juga dalam kedai Deen Maju ni. Meja makan insyaAllah sentiasa ada. 

Total RM20+ termasuk air. OK la kan dengan portion selambak ni. Kuah dieee memang power pekat!

Selain nasi kandar, ada juga nasi tomato dan nasi dalca. Boleh cuba yg mana berkenan di tekak.

Nasi Kandar Deen Maju
Jalan Gurdwara Georgetown 
230pm-11pm

Satu lagi nasi kandar yang selalu disebut-sebut ialah Nasi Kandar Deen Jelutong Memula den ingat sama adik beradik Deen Maju dengan Deen Jelutong ni, rupanya idak. Lauk dan rasa pun lain. So, korang jangan tertukar pulak yea.

Tak nak beratur lama, silalah datang sebelum pukul 12tengahari. Macam haritu kami sampai hampir-hampir waktu lunch. Masih tak ramai berapa ramai orang. Dalam 15minit je beratur. 

Tapi yg masalah sikit, tempat makan agak limited. Parking pun susah sebab kedai ni area shoplot yg sesak juga. Pepandai la kome. Eh. Penang ni mana tempat yg senang parking, banyaknye yg pening je ada lah. Thats why kami lebih prefer naik grab je bila pusing-pusing dalam Penang ni.

Tak sepower Deen Maju. Yg kurang pointnye lagi, pilihan lauk tak banyak.So cukuplah sekali ni je mai.Hohoho.

Nasi Kandar Deen Jelutong
Jalan Jelutong, Georgetown
24hours?



Tempat seterusnya ni direkemenkan oleh orang Penang. Kami memang no idea langsung pasal tempat ni sebab tak pernah perasan orang ada share di media sosial.

Restoran Tajuddin Hussain

Restoran ni dalam dua lot kedai takde rasa sesak sangat. Kalau nak datang makan di situ, korang terus je cari meja kosong. Nampak orang beratur panjang tu untuk yg tapau sahaja. Selain nasi kandar antara yg popular di sini ialah nasi tomato dan nasi minyak ek kalau tak silap.

Asyik makan nasi kandar je kan, so kami pun tukar selera order nasi tomato dan nasi minyak.

Total RM23.90

Konsep di Tajuddin Hussain ni lauk semua di hidang dalam mangkuk asing-asing macam dalam gambar atas tu. Rasa kuah lain dari kedai nasi kandar biase kite pergi. Kuah dia ada rasa manis dan tak pekat sangat. Just nice! Padan la kedai ni popular di kalangan warga Penang. So, kami boleh dah la consider jadi warga Penang ni.Kihkih..

Restoran Tajuddin Hussain
Queen Street Georgetown
11am-330pm / 630pm-10pm


Asyik cerita makan siang je, takde dinner ke?Mesti lah ade. Name je kenyang giler lepas makan nasi kandar selambak tu tapi bile time malam tu dah jalan-jalan perut tetap minta di isi. Tempat ni pula kebetulan ktorang jumpa lalu tersinggah. Jadilah tempat makan malam pada haritu.

Popular kan Sup Hameed ni, memang ada dalam list must go tapi tak sangka la pula die ade konsep food street macam ni. Dekat pula tu dengan hotel yg kami stay , Kelantan House.

1 set share berdua menambahkan hangatnya cinta macam sup tu makan panas dah la pekat.Walaa..

N order nasi goreng ayam bungkus untuk makan dekat hotel esoknye buat sarapan sebab hotel takde sediakan sarapan. Elok sedap banyak pula tu portionnye. Berebut pagi tu makan 2orang, lenkali order sorang satu;p

Psss...nak tau lagi tak mana tempat makan yg kami pergi lagi?Next entry pleaseeee;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah