CHERITERA KAMI...: Kejutan dari suami

Oct 5, 2017

Kejutan dari suami

Alkisahnya nak cerita kejutan masa birthday bulan 7 ritu. Hhaha. Dah masuk bulan 10 dah kan. Please jangan boring please.Teruskan pembacaan anda:)

Kita ingat suprise kek dan card tu dah cukup la kan. Yeala dah tua-tua ni xde la mengharap yang fancy mancy. Asal orang ingat, orang wish, kek sepotong ok dah la. hahah.nak jugek kek sepotong tu.
Dari cerita cik B, die pun plan last minute. Sebab hari Jumaat biasenye die habis keje awai before 7. So petang tu die pesan nanti malam tak payah masak kite makan luar special sikit. Bila die kate special sikit tu hint la tu. Yang isterinye pulak mula la dok tanya nak dinner mana?Tempat tu macam mana rupenye?Lampu malam ke terang ke outdoor ke indoor ke?Hahahha. Stress je laki kite.

Lepas Maghrib keluar la. Kali ni memang tak boleh agak dekat mana. Bile tiap kali masuk simpang ke corner ke kite jadi tertanya-tanya la dalam hati sesambil tu borak je macam biase dalam kereta. Pastu cik B kate, kene pusing-pusing dulu ni sebab macam awal pula dari waktu reservation. Haha. Saje la eh tak tahu ke kite nervous ni. Tempat tu takda la jauh pun dari Arau ke Kangar je pun tapi bila dah pusing pusing tu pasrah je la kite.

Bile dah sampai selekoh nampak bagi signal tu baru la kite tahu di manakah lokasinya. Turun-turun kereta sempat cakap lagi tu, kite buat biasa-biasa je tau.Hahha.Dia takut isteri die over expectation la tuuu. Kalau la dia tahu yang surprise ni pun dah lebih dari cukup.

Dah lama dah tak romantik dinner ni, segan pula kite orang tengok tengok.Ihihih..

Simple je deco die buh LOVE tu pastu tabur kelopak bunga bunga plastik. Tapi tetap nampak sweet sebab lighting dekat situ pun kebetulan malap malap mood romantika sangat

Birthday girl pilih Spagheti Carbonara. Tukang belanja order chicken xtau ape nama menu tu lupa dah la 2bulan kan dengan mushroom soup. Lepas tu lupa sedap ke tak sedap ntah sebab birthday girl ralit tengok orang depan sebab buat surprise untuk birthday girl

Requested by birthday girl la sape lagi. Waffle+Icecream. Tapi waffle tu macam biskut liat2 camtu jadi muak tapi habis la jugak. Dah lama tak men'dessert'. 

Yaa...surprise birthday dinner ni dekat Blackwood Coffe & Chocolate Kangar.Blackwood antara rangkaian restoran western yang agak terkenal juga la di belah utara ni. Di Perlis je ada dua. Tapi di Kangar ni paling cantik dan cossy setakat yang N pernah p dan tengok la. Yang di Kangar ni ali kedua kami mai sini. Kali pertama tahun lepas. Sebab harga agak pricey jadinya hanya bile rasa betul2 ngidam baru mai makan.Hahaha.

The awesome moment when someone is making an effort to make you smile an happy

Of course senyum sampai telinga dan happy tak sudah.Tqq kandaaa!! Saranghae~

Total makan dan cas deko tu tidak diketahui. Harap maap tak dapat nak kongsi. Tapi orang Perlis ke Kedah kot kalau mencari idea nak buat suprise ka nak buat special occasion ke boleh consider Blackwood Kangar ni dalam list korang. Parking senang, makanan boleh tahan, servis bagus,tempat nice owhh ada outdoor juge dekat rooftop. Cik B kata kalau tak ,nak buat dekat atas tapi sebab petang haritu hujan, so tak jadi. Takpe next time datang, kite makan dekat atas no.Hehehe.

Blackwood Coffee & Chocolate Kangar
Gallery 28 6/8, Persiaran Jubli Emas Perlis
019-630 7579

4 comments:

mama tisya said...

syok dpt kejutan...akak last candle light dinner tk silap ms 4th anniversary sbb p holiday amik pakej honeymoon ada pakej candlelight dinner hehe....

Ida Puanstoberi said...

cantiknya Ann.. best tul.

Ann nanti bagi FB/IG ann.. akk nak add :D

Azhafizah Md Nor said...

bertuah sungguh birthday girl kan. happy belated birthday anyway Ann.

Zie Azi said...

wa wa waaa.. suwet ala2 pewinces gittew.. hppy belated besday ann.. semoga diberi kesihatan yg baik dan dimurah rezeki (better late than never hahah)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah