CHERITERA KAMI...: Kes simbah asid

May 12, 2011

Kes simbah asid


Kes lelaki bermotor simbah asid di kawasan kuala lumpur kian kerap berlaku pada masa kini. Wanita adalah sasaran utama untuk mereka menyimbah asid ke muka mangsa. Pihak polis menyatakan bahawa kejadian ini dilakukan oleh penunggang motosikal dan masanya adalah malam bagi waktu kerja dan pagi semasa hari minggu.

Semenjak 2 Mac 2011 sehingga 7 Mei 2011, dilaporkan lebih 20 orang mangsa yang terkena simbahan asid bermula dengan cikgu dan 8 orang murid sekolah rendah di SK Bukit Bandaraya di Bangkung, Bangsar dan terbaru di Persiaran Titiwangsa yang melibatkan seorang wanita dan anaknya yang berumur 1 tahun yang berada di sekitar rumah.

kawasan lain yang terlibat dengan simbahan asid (Taman Bandaraya, Brickfields, Pudu, Pusat Kuala Lumpur, Titiwangsa dan The Mall) adalah Jalan Tun Sambanthan, pintu belakang sekolah, Jalan Sultan Abdul Samad, Jalan Conlay, Jalan Pudu Lama dan berhadapan shopping centre, Jalan Putra. Satu kes berlaku di Jalan Mantin, Negeri Sembilan.

kredit : melvister.com

kawasan kes

sgt scary kan ble tau psl jenayah ini yg sdng berleluasa...nk jln2 nk kuar umah pn rs tkt..rs xselamat di tmpt sndr...haishhhh...

so...sblum kluar ke mn2 tu jgn lupe bace bismillah, doa smg perjalanan kte dilindungiNya..mohon dielakkan dr perkara2 xdiingini...

~Shuke2 Kami~

2 comments:

~eza.ism~ said...

So rasenye..kena pertimbangkan la penjualan asid nih secara public..walaupun xberapa berkesan..at least it can reduce the case kan? sakit mental betul la derang nih..

GoJeS said...

tue la kan,..klu jmp ni kte simbah jek diorg ngn asid tu blk...mengong jek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah